@KTzone » KT意見議事廳 » KTZONE新風格,新logo,由你話事好嗎?

2008-5-21 03:18 kt君
*** 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽 ***

2008-5-21 04:34 ☆°KATA..〃姬
XDD KT 出現了=]
我有個小小的IDEA XDD

EG:
[b][color=#FF00FF]論壇活動&遊戲[/color] [/b]
子論壇: 接龍遊戲 投票活動
[b][color=#FF00FF]YouTube專區[/color][/b]
提供各類短片分享(YouTube)  

E家有個討論區就係論壇活動&遊戲
子論壇就係就咁樣寫住響個討論區名下面
我覺得如果可以隱藏起果D子論壇O既名
直到D人禁一下"論壇活動&遊戲"呢隻字先SHOW 有D 咩子論壇出離會比較好,,,
我所講o既禁左先show 係唔洗轉頁,, 就咁響個討論區名下面show 出離-口-"" 明唔明-__-" 用文字真係好難講=口=""

另外就係我覺得果d 討論區介紹有D多餘-.-""
可唔可以做到指住個討論區個名之後先彈果句介紹出離

我覺得咁樣可以令到個論壇望落去無咁複雜,, 純少少=]
咁當然要重新分割過唔同o既討論區=___= XDD

2008-5-27 17:51 chinslin
it looks great . I like this style.

2008-5-28 21:32 小榮xD
其實交友個度
好唔好要加一個刪除自已d資料功能?
同個度d相好多都有色情成分

2008-5-28 21:37 草紙
[color=#FF3490]比 較 鐘 意 以 前 個 版 面 =)*
如 果 有 版 面 會 更 好  ...
始 於 唔 系 個 個 人 都 鐘 意 同 一 樣 野 ..
如 果 有 2 個 版 面 比 大 家 揀
會 好 好 多 :017: [/color]

2008-5-28 22:38 FO
我都係覺得以前個版面好,其實已經係好好啦,一眼易明,始終都係唔慣,但係有2個版面都唔錯.......

2008-5-28 22:42 小榮xD
係..因為禁左入去個個區之後..d 風格唔同

2008-5-28 22:43 a123a1
我覺得最好把每一個區(bt區,,日常生活區..etc..)內的文字都用不同色.像以前一樣.這樣看起來更明顯更容易找到想要找的東西..現在全部黑色字.每次真是要用點心去找去看真是有點迷惘~@@

2008-5-28 23:33 詩夕
感覺跟香港討論區的排版太像
沒有特色

2008-5-28 23:38 Niro_o
[quote]Originally posted by [i]詩夕[/i] at 2008-5-28 11:33 PM:
感覺跟香港討論區的排版太像
沒有特色 [/quote]

同意呢~
還有速度好像慢了些
load 野好慢

2008-5-28 23:52 ☆°KATA..〃姬
對對,, 我也覺得跟市面上的其他討論區太相似了...
好像欠了一點生氣和吸引力.. 把子討論區收起來似乎會比較好吧..

2008-5-29 00:01 大豪
加入ktone多年.....我一直都係好少出聲,上黎睇野多過講野.....興旺到低沉,低沉到而家改革,我都經常瀏覽ktzone,記得有一排成日上唔到=.=而家見ktzone改革,我都好開心~~希望繼續努力....雖然我好少發表,但我都係成日上黎嫁~~~支持ktzone^^

2008-5-29 00:02 大豪
[quote]Originally posted by [i]☆°KATA..〃姬[/i] at 2008-5-28 11:52 PM:
對對,, 我也覺得跟市面上的其他討論區太相似了...
好像欠了一點生氣和吸引力.. 把子討論區收起來似乎會比較好吧.. [/quote]
雖然我都覺....但眼見ktzone而家真係改變緊,我都已經好開心^^

2008-5-29 02:26 kt君

2008-5-29 03:51 kt君

2008-5-29 10:25 龍~*
[quote]Originally posted by [i]大豪[/i] at 2008-5-29 12:01 AM:
加入ktone多年.....我一直都係好少出聲,上黎睇野多過講野.....興旺到低沉,低沉到而家改革,我都經常瀏覽ktzone,記得有一排成日上唔到=.=而家見ktzone改革,我都好開心~~希望繼續努力....雖然我好少發表,但我都係成日 ... [/quote]

想當年ktzone興旺既時候,,真係好多人瀏覽架,,,
平時我都好少會用錢去做會員,,,ktzone可以話係我第一個願意比錢做會員既論壇~~
當時我都算活躍架,,,就係有一排唔知做咩事,,上唔到,,,仲有唔知咩原因走左好多人,,,確實有d可惜!~

見到壇主去改版,我都好支持你^^"
我本身都有整開論壇,用作私人研究
同埋都有製作圖像既經驗,,,
如果有需要我可以幫下手^^":biggrin2:

2008-5-29 10:30 s030003
個style不錯
但顏色和icon設計不好!!
個D heading 分類得不清楚
可以看看其他forum的設計...:shades_smiley:

[ Last edited by s030003 on 2008-5-29 at 10:33 AM ]

2008-5-29 10:46 龍~*
1.我覺得首先要改善係 瀏覽速度,,,
我覺得好唔穩定囉,,,一定快一時慢,,,甚至入唔到

2.希望可以支援firefox瀏覽器,,
因為呢個好普及,,好多人都有用~

3.直排版面d色唔多match,,,例如淺藍底色,,仲有每個logo上的標題底色(灰色)都唔襯~

4.每個版區d logo可以改善一下,,,可以做得pro d

5.論壇logo , 在線既圖已經用左好多年,,,應該換一換或者美化

6.開啟狀態列果度,,,可以移除最新主題,,,覺得冇乜用

7.雖然好多論壇都改做直排,但我覺得你可以保留自己既風格,唔好用直版...上面d人都有講到,,最好可以自由選擇用直排or橫排

8.有一part我一直都唔滿意-v-,,就係每區既貼都冇"排序方式"
每次瀏覽只係顯示[b]最後發表[/b]既貼,,,而我習慣左係睇[b]最新發佈[/b]既貼,,,,

ps.編輯自己主題/回覆時,頂部多左個"\"
   應該係你修改時漏左delete~

暫時寫住咁多-v-

[ Last edited by 龍~* on 2008-5-29 at 11:13 AM ]

2008-5-29 11:33 ☆°KATA..〃姬
不如成個版面改做淺藍色=口="
用灰色都好似用左好多年了,,, 將成個版面改左個TONE佢可能更有新鮮感XDDD

2008-5-29 12:52 kt君

頁: [1] 2 3 4